Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

آموزش کاشت بادمجان

بازدید: 4532

بادمجان بومی مناطق نیمه گرمسیری آسیا است. یک سبزی فصل گرم می باشد که طول دوره رشد آن 5 تا 6 ماه طول می کشد تا عملکرد و کیفیت بالایی را تولید کند. یک دوره سرد در طی فصل رشد سببب کاهش عملکرد و کند شدن رشد گیاه می شود. گیاهچه های کوچک به سرما بسیار حساس هستند.

دمای مناسب جهت رشد بادمجان 30-21 درجه سانتیگراد تا حداکثر 35 درجه سانتیگراد و حداقل 18 درجه سانتیگراد و دمای مناسب خاک برای جوانه زنی 32-24 درجه سانتیگراد می باشد.

بادمجان تقریبا دارای ریشه های عمیق می باشد و می تواند در دامنه وسیعی از خاک هار رشد کند ولی بیشترین عملکرد را در خاک های شنی-لومی با زهکش خوب دارد. از کشت بادمجان در خاک های سنگین رسی اجتناب کنید. PH خاک در محدوده 6 تا 7 مطلوب است.

بادمجان گیاهی چندساله است که در تولید تجاری به عنوان یک گیاه یکساله کشت می شود. رنگ های متدواول بادمجان شامل بنفش تیره تا بنفش روشن است ولی ارقام جدیدی با رنگ های سفید و سبز نیز وجود دارد. اشکال متنوعی از بادمجان نیز وجود دارد شامل قلمی کشیده تا کاملا گرد می باشد.

 

بادمجان معمولا به صورت نشا در زمین اصلی کشت می شود. نشاها از تولید کنندگان تجاری خریداری شده و باید حداقل 10 هفته قبل از کاشت نسبت به سفارش آن اقدام کرد. نشا ها در زمان کاشت باید 6 تا 7 برگ و 10 تا 12 سانتی متر ارتفاع داشته باشند.

اگر خودتان نشاها را تولید می کنید به موارد زیر توجه کنید:

  • از بستر های کشت استریل یا ضدعفونی شده استفاده کنید یا بستر کشت بذر را توسط قارچ کش ها یا بخار آب ضد عفونی کنید.
  • سعی کنید دمای بستر کشت کمتر از 24 درجه سانتیگراد نباشد.
  • بهترین روش برای تولید نشا استفاده از سینی نشا و پیت ماس به همراه ورمی کولایت به عنوان بستر کشت است. 100 تا 150 نشا از یک گرم بذر به دست می آید.
  • از نشا ها در طول رشد باید در برابر شته ها و دیگر حشرات محافظت شود تا مانع از انتقال بیماری های ویروسی نیز شد.
  • 8 تا 10 هفته بعد از کشت بذر می توان نشاها را در زمین اصلی کشت نمود.

 

آماده سازی زمین باید ماه ها قبل از کشت نشا در زمین آغاز میشده است. کشت به صورت جوی پشته به علت زهکشی بهتر مرسوم است. از مالچ پلاستیک سیاه نیز می توان جهت کنترل علف های هرز و گرم نگه داشتن خاک استفاده کرد.

فاصله بین ردیف ها و گیاهان بستگی به بنیه گیاه و رقم دارد. ارقامی که شاخ و برگ زیادی تولید می کنند نیاز به فضای بیشتری دارند. برای ارقام معمولی فاصله ردیف 100-80 سانتی متری و فاصله بوته 70-60 سانتی متری توصیه می شود.

آبیاری در طول فصل رشد طولانی ضروری است. یک دوره خشکی شدید باعث ریزش گل ها و میوه ها می شود. مقدار آبیاری بستگی به نوع خاک، شرایط رشد و نوع کاشت گیاه دارد. شوری مطلوب آب آبیاری باید کمتر از 2 دسی زیمنس بر سانتی متر با شد.

اگر وضعیت عناصر غذایی خاک معلوم نیست آزمایش خاک از نظر عناصر غذایی 3 تا 4 ماه قبل از کشت توصیه می شود. همچنین آنالیز برگ های بالغ گیاه نیز می تواند به عنوان یک برنامه جهت کوددهی عمل نماید.در کوددهی بادمجان هدف اصلی فراهم کردن مقدار متناسبی از عناصر غذایی در طی فصل طولانی رشد گیاه است.

استفاده از کود دامی مانند کود مرغی به اندازه 12 تا 15 تن در هکتار به همراه  200 تا 300 کیلوگرم سوپرفسفات برای رشد اولیه بادمجان کافی است. استفاده از کود NPK مانند 5:7:4 به مقدار 1500-1200 کیلوگرم در هکتار قبل از نشا کاری نیز گزینه مناسبی است.کاربرد مداوم کود نیتروژن به مقدار 30-25 کیلورگم در هکتار (60 تا 70 کیلوگرم اوره) در طی فصل رشد نیاز است. اولین کوددهی در زمانی که گیاهان 30 سانتی متری هستند و دومین کوددهی بعد از تشکیل اولین میوه انجام می شود و پس از آن هر هفته یا دوهفته یکبار بر اساس شرایط رشد گیاه کوددهی انجام می شود. در خاک های سبک که مشکل آبشویی عناصر غذایی وجود دارد مقدار زیادی نیتروژن و پتاسیم باید به خاک اضافه شود . چندین دفعه کاربرد پتاسیم نیترات تا میزان 200 کیلوگرم در هکتار توصیه می شود.

در سالهای اخیر تمایل به استفاده از کودهای حل شونده درآب و استفاده آن از طریق سیستم آبیاری فزایش یافته است. از طریق این تکنولوژی رشد بهینه گیاه از طریق رساندن مقدار دقیق عناصر مورد نیاز گیاه حاصل می شود. فوائد آن شامل کاهش هزینه های کارگری و هزینه کود و استفاده کارآمد تر از آب و عناصر غذایی و کاهش آبشویی عناصری همچون نیتروژن به داخل آب های جاری می باشد.

در هنگام برداشت باید به نوع رقم کشت شده توجه کرد. هنگامی که شکل بادمجان به اندازه مطلوب رقم رسید باید آن را توسط چاقوی تیز از گیاه جدا کرد. اگر بادمجان بیش از اندازه رشد کند سبب رشد تخم ها در درون میوه شده و بادمجان تلخ می شود.  

 

 



هیچ مطلبی یافت نشد